Přátelé, téměř každý den vyřizujeme dotazy ohledně stravování v našich apartmánech,cenách v supermarketech a porovnání nákupu v kaufláči s nákupem v místních supermarketech:) Pojďme se na to podívat a shrnout:
Neposkytujeme stravování v našich apartmánech. Apartmány jsou kompletně vybavené včetně všech kuchyňských potřeb. Dokonce jsme ve všech apartmánech dodali pekáče. Jedna z klientek si totiž stěžovala, že nemůže udělat tolik oblíbené zapečené těstoviny. Jejich rodina je totiž miluje :) Takže ano i pekáč v troubě najdete. Je tedy jasné, že ani all inclusive,polopenzi,snídaně a večeře si u nás prostě neobjednáte. Velmi doporučujeme vyzkoušet místní restaurace,kde vám připraví čerstvé ryby,mořské potvůrky,někde také těstoviny a samozřejmostí jsou skvělé čerstvé saláty. Je mi jasné, že v naší malé české kotlince se ryby tolik nejí. Mnoho z nás si dá jednou za rok kapra a to jen proto, že k vánocům prostě patří. U jedné z našich budov je nový Pizzeria Privenrum,kterou vlastní italská rodinka a pizzu mají luxusní. Proto jsou pro svou skvělou pizzu uvedeni v Guinessově knize rekordů. Blízko supermarketu je Ajo Negro(černá česnek). Naše oblíbená restaurace se steaky na grilu.....žraso prostě:) V restauracích je určitě draho, proto jezdíme do Egypta s all inclusive :) Osobně si myslím, že systém all inclusive je naprostý nesmysl. K čemu to vede? Jasně,většina bude tvrdit,jak si přece vybere z velkého množství jídla,ale rozhodně se nepřežíráme. No pojďme si to říct na rovinu. Na talíř si toho rozhodně nandáme víc a k tomu támhle dortík a támhle trochu pudingu.Pak se vyvalíme k bazénu nebo na pláž,kde už se od rána vystavuje náš bílý hotelový ručník na lehátku a hlídá nám místo. A to už se nám odpoledne přehouplo k podvečeru a běžíme pro něco k zakousnutí. často jsou to hamburgery nevalné chuti nebo přepálené hranolky či snad opečený páreček. Vůbec do toho nepočítám,jak do sebe během smažení na sluníčku lejeme alkohol. O tom,jaké je kvality v rámci all inclusive si psát nemusíme. Většinou to skončí u piva místní výroby páč to ostatní se pít nedá:) Ano, fungoval jsem stejně jako někteří z vás,ale skončil jse s tím.Když cestujeme,užíváme si místní kuchyni a jídlo si vůbec k pobytu prostě neobjednáváme. Máme tak svobodu v tom kdy a co si dáme. Netlačíme se u výdeje krevet,které kuchař před hodinou rozmrazil a nemusíme čekat na to,až servírka sklidí stůl po turistech,kterým byl i ten stůl malý:) Je u nás v supermarketech draho? Není a říkám to pořád. Můj oblíbený je supermarket Mercadona,kde najdete vše od čerstvé zeleniny,ovoce a specialitou tohoto supermarketu je oddělení s čerstvými rybami,které vám prodavač naporcuje a vykuchá. Samozřejmě zdarma. Totéž platí pro masa a drůbež. Stačí si vybrat z chlaďáku maso na tácku a předat prodavači k vykoštění ( drůbež) nebo k nakrájení. Ceny potravin jsou stejné jako v Čr nebo maličko vyšší. Ovšem kvalita nabízeného zboží je výrazně lepší. Další oblíbené supermarkety jsou Supersol a Carrefour. Všechny zmiňované najdete v našem městečku. Každý pátek jsou u nás také trhy s ovocem,zeleninou,sušenou šunkou,ořechy,olivové oleje. Nabídka je pestrá a užijete si bio potraviny od místních farmářů. Rozhodně doporučuji nefiltrovaní olivový olej. Ta vůně je prostě neuvěřitelná. Joooo a na oliváku se samozřejmě dá smažit. Je mýtus, že se na oliváku nesmaží:) Ceny v restauracích jsou určitě vysoké,jako všude u moře. Ano,tak to většinou bývá. Restauratér z vás chce dostat co nejvíc a tak špagety carbonara vám naservíruje za 10 euro. Platit můžete kartou:) Tak tohle u nás nefunguje. Jsme relativně malé městečko a všichni se tu známe. Na pláži je cca 15 restaurací a většina z nich si velmi zakládá na dobré pověsti. Jsou to rodinné podniky,kde si uvědomují, že když budou vařit z nekvalitních surovin,nebo tahat z lidí nesmyslné útraty,tak se k nim vracet nebudou. A to nemluvím jen o turistech. Španělé mají ve zvyku chodit do restaurace tak 3-4x týdně a pokud jim někde nechutná, řeknou to dál a podnik skončí. Takže pokud si rádi pochutnáváte na čerstvých rybách na grilu,salátech,masech na grilu,tak si to vážně užijete. nebojte se nás zeptat na doporučení. Rybu na grilu pro 4 osoby pořídíte za cca 15-25€. Mísu zeleninového salátu s tuňákem za 5€. Půl kila hovězího steaku na grillu v naší oblíbené Ajo negro je za 25€,ale stojí za to si maličko připlatit. Nebudete chtít odejit,jaký je to žraso:) Počítejte s tím, že ve všech restauracích se specializují na ryby. V nabídce jsou samozŕejmě i jiná jídla,ale hamburgery nečekejte.Jste v Andalusii a tady frčí ryby a masa:) Když vyrazíte na výlet třeba do Malagy,která je od nás 15 minut autobusem,tak samozřejmě počítejte s tím,že v centru jsou ceny přetažené stejně jako v centru Prahy.Najíte se dobře,ale draho. Stačí popojít do uliček mimo centrum a najdete spoustu místních malých restaurací a tapas barů,kde se stejně dobře najíte jako v centru města,ale za polovic. Moc rádi Vám doporučíme naše oblíbená místa. A pak je tady možnost, že do restaurace budete chodit sporadicky a uvaříte si v apartmánu Závěrem bych chtěl říct.......užívejte Andalusii plnými doušky. Zatancujte si flamenco, ochutnejte místní speciality, dejte si sangrii a večer zakončete v plážovém baru za svitu svíčky. Nebo se nás zeptejte kam chodíme my. Poradíme nebo vás vezmeme s sebou. Radek Cestovní je dobrý způsob, jak utratit své peníze a přesto se stát bohatším. |
AutorLuděk Hauner Archiv článků
Octubre 2020
|